8 anledningar att handla lokalt

Vi som står bakom LokalKompis.se vill bidra till starka lokala ekonomier och att människors passion och drivkraft kommer till sin fulla potential. Vi är övertygade om att om fler handlar lokalproducerade produkter och tjänster så stärker det den lokala ekonomin vilket bidrar till lokala arbetstillfällen och att hela Sverige kan leva och frodas. Om du fortfarande är i valet och kvalet på om lokal handel kan vara bra så har vi satt ihop en lista med matnyttiga argument som vi hoppas att du ska gilla:) 

  1. Småskalig produktion bidrar till den lokala ekonomin
  2. Att handla av lokala företag borgar för hög kvalitet och mycket kärlek
  3. Lokalproducerade eller förädlade råvaror och mathantverk smakar bättre än det storskaliga alternativet 
  4. Lokal produktion och konsumtion leder till kortare transporter, det tackar klimatet för🙏🏼
  5. När pengarna stannar där produkterna tillverkats bidrar det till fler lokala arbetstillfällen 
  6. Lokala gårdar bidrar till att bevara öppna landskap som annars hade vuxit igen.
  7. På många håll i landet bidrar småföretagandet till att service kan uppehållas på landsbygden. Det är något som gynnar oss alla. 
  8. Att handla direkt från bonden/tillverkaren är en härlig känsla som skapar stolthet och trygghet när man känner till ursprunget. 

Vi hoppas att det här har fått dig att vilja stötta fler lokala företag genom att göra medvetna beslut. På Lokalkompis.se hittar du bland annat lokala gårdsbutiker, mathantverkare och andra produkter och tjänster som producerats lokalt där de säljs. 

Marcus Ståhl
Author: Marcus Ståhl

Marcus är från Stockholm men flyttade till landet, närmare bestämt till Klövsjö i fjällen. Brinner för marknadsföring, digitalisering och härliga smakupplevelser.